Corespondență pentru Alfa Omega TV de la Chris Mitchell, șeful biroului Știri CBN din Ierusalim, la sfârșitul lunii aprilie 2019
Salutări Alfa Omega TV, lui Tudor și Mirelei și tuturor de acolo, precum și tuturor celor care ne urmăresc pe canalul Alfa Omega TV. Sunt Chris Mitchell, vă transmit salutări din Ierusalim! Ne bucurăm că puteți urmări emisiunea Jerusalem Dateline, suntem bucuroși că putem fi parteneri împreună cu voi, spunând adevărul cu privire la ce se întâmplă în Israel. Iată un scurt raport din Orientul Mijlociu, cu privire la ce se întâmplă aici, în Israel, dar și în regiune.
În urmă cu câteva zile, israelienii au participat la alegerile generale, votându-l pentru a cincea oară pe Beniamin Netanyahu ca prim-ministru al Israelului. Peste puțin timp, el va deveni politicianul cu cei mai mulți ani în serviciul public ca prim-ministru, depășindu-l chiar pe David Ben Gurion.
Cu doar câteva zile înainte de alegeri, prim-ministrul israelian Netanyahu a declarat că, dacă va fi ales, va proclama suveranitatea israeliană asupra tuturor comunităților evreiești din Cisiordania (sau Iudeea și Samaria, cum sunt ele numite în Biblie). Trebuie să vedem cum anume va implementa acest lucru.
Un alt lucru important în această perioadă este planul de pace al președintelui Trump. Mulți sunt nerăbdători să vadă ce efect va avea. Autoritatea Palestiniană a declarat că vor respinge acest plan. Liderii palestinieni nu s-au mai întâlnit cu autoritățile israeliene de mult timp, de la momentul în care președintele Trump a recunoscut Ierusalimul ca fiind capitala Israelului și a mutat ambasada americană de la Tel-Aviv la Ierusalim.
Multe persoane cred că acest plan va avea o abordare regională, încercând să atragă multe din țările sunite arabe ca Arabia Saudită, Egiptul și Iordania, să fie parte din acest plan de pace. Un stimulent economic pentru ei este inclus, ca parte din acest plan de pace, din ce știm acum. Se pare că acest plan va fi anunțat public cândva în luna iunie, așadar îl vom aștepta cu nerăbdare. Acesta e probabil următorul lucru major de aici din Israel și din Orientul Mijlociu.
Un lucru care e în derulare este lupta continuă între Israel și Iran. Iran încearcă să profite de vidul creat de războiul civil din Siria pentru a plasa instalații militare, baze armate și trupe pe teritoriul Siriei, pentru a se apropia de Israel. Scopul lor este să distrugă Israelul.
Unul din lucrurile importante este tipul de arme care sunt dezvoltate. Se pare că acum, în Beirut, Hezbollah are o fabrică de armament care îmbunătățesc rachetele lor, făcându-le în stare să fie direcționate cu precizie. Acest lucru e o amenințare majoră pentru Israel, întrucât s-a documentat faptul că Hezbollah are mult peste 100.000 rachete, poate 150.000 de rachete îndreptate spre Israel.
Am fost acolo în 2006, în timpul celui de-al doilea război din Liban. Hezbollah a tras aproximativ 4000 de rachete spre Israel. Practic, au oprit orice activitate din tot nordul Israelului. Ne putem doar imagina ce s-ar întâmpla dacă ar fi trase 100.000 sau 150.000 de rachete. Mulți lideri din armata israeliană declară deja de mai mulți ani că nu se mai pune problema dacă va fi un război cu Hezbollah, ci când se va întâmpla. Acest lucru e un motiv de rugăciune.
De asemenea, sunt remarcabile unele descoperiri arheologice de aici. Am fost în cetatea lui David, în Ierusalimul originar fondat de regele David, făcând reportaje despre descoperirea unui sigiliu și a unei bule. Un sigiliu e o ștampilă aplicată pe documente oficiale, iar bula este pecetea, greutatea care a făcut acea imprimare în lut. S-a găsit un nume pe acest sigiliu, „Netan-Melec, servitorul regelui``, nume pe care îl puteți găsi în a doua carte a Împăraților. Arheologii nu pot spune cu siguranță dacă e vorba despre exact acea persoană, dar dovezile sunt destul de convingătoare în acest sens, e vorba de aceeași perioadă de timp, din aceeași cameră și de același nume, așadar e foarte probabil să fie vorba de aceeași persoană despre care și Biblia vorbește.
Am avut oportunitatea să mergem chiar în camera unde au descoperit acel sigiliu și acea bulă, iar arheologii chiar ne-au arătat bârnele arse în urma distrugerii Ierusalimului de către babilonieni în anul 586 î.Hr. Cu 2600 de ani mai târziu, încă mai poți vedea rămășițele carbonizate, e remarcabil.
Autoritatea israeliană ce se ocupă cu antichitățile a cercetat și camera de sus din Ierusalim. Cu ajutorul tehnologiei de vârf, folosind lasere de ultimă oră și radare care penetrează solul, au reușit să descopere sub camera de sus ceea ce ei cred că e o biserică bizantină. Nu sunt încă siguri, dar e posibil ca o biserică bizantină să indice locul unde Isus a participat la Cina cea de taină.
Am fost în nord-estul Siriei mai devreme anul acesta, pentru un reportaj important. În decembrie, președintele Trump anunțase că va retrage toate trupele americane din nord-estul Siriei. Multe persoane s-au neliniștit din acest motiv, pentru că se gândeau că, fie Iran, fie Turcia, fie regimul lui Assad sau chiar Rusia, ar putea interveni. De aceea, am mers în acea regiune pentru a raporta despre ceea ce se numește Administrația Autonomă din Nord-Estul Siriei.
E una din cele mai remarcabile știri, cred, din Orientul Mijlociu, pentru că ei au o formă de guvernământ reprezentativ care a înflorit, chiar în mijlocul războiului civil sirian. În general, sunt majoritar kurzi în acea regiune, dar sunt și alte grupuri etnice - sirieni, yazidiți, creștini - care sunt reprezentați în acest guvern. Iar în carta de guvernare, ei se angajează ferm că 40% din reprezentanți trebuie să fie femei. Multe din aceste femei sunt femei creștine, am avut ocazia să vorbim cu multe din ele.
Mulți cred că acest lucru ar putea fi un precursor la Isaia 19, care promite că într-o zi, va fi o autostradă a sfințeniei între Asiria, Israel și Egipt. Am întâlnit multe persoane minunate acolo, e ceva remarcabil. Mulți creștini speră că acest nou guvern și formă administrativă va înflori în continuare. După ce președintele Trump a anunțat acea decizie, se pare că s-a răzgândit, iar trupele americane vor rămâne totuși în regiune, poate nu la fel de multe ca în trecut, dar totuși destule pentru a proteja acea regiune de orice amenințare din partea țărilor din jur, printre care Turcia, Iran, Siria și posibil și Rusia. Este un eveniment notabil.
Vreau să vă vorbesc și despre creștinii din această regiune, din Siria, Irak sau Turcia. E o perioadă dificilă. Creștinii suferă chiar și în Turcia, sub regimul lui Erdogan. Deși pastorul Andrew Brunson a fost eliberat anul trecut de turci, pentru creștinii de acolo situația rămâne dificilă. În nordul Irakului, Statul Islamic a fost înfrânt, însă prezența milițiilor iraniene în nordul Irakului rămâne o problemă pentru mulți din credincioșii din acea regiune.
În Siria, chiar dacă Statul Islamic a fost oficial înfrânt, ei încă au celule sub acoperire și se estimează că mai au 20-30.000 de membri și trupe neregulate care s-au infiltrat în regiune, rămânând o amenințare majoră, chiar dacă califatul proclamat acum 4 ani a fost înfrânt, mulțumită coaliției conduse de SUA și mai ales Forțelor Democratice Siriene (SDF). SDF a fost vârful de lance contra organizației Stat Islamic, această Nemesis care a distrus și afectat milioane de vieți aici în Orientul Mijlociu. Suntem mulțumitori ceva bun îi va locul.
Unul din lucrurile importante care vreau să îl împărtășesc cu voi e importanța rugăciunii. Rugăciunea face diferența. De exemplu, a fost recent o perioadă de 3 zile de post al Esterei și multe persoane s-au rugat pentru situația în nord-estul Siriei. Eu chiar cred că au avut un impact direct în faptul că președintele Trump a revenit asupra deciziei de retragere. Rugăciunea chiar face o diferență, rugăciunea contează.
Vreau să mă rog pentru voi cu voi, împreună prezentăm adevărul cu privire la ceea ce se întâmplă aici în Israel, voi în România și noi aici din Ierusalim.
Tată, vreau să mulțumesc pentru Tudor, Mirela, Sorin, pentru toți cei de la Alfa Omega TV, cei din echipă care prezintă programe TV minunate. Mă rog și pentru telespectatori ca ei, pe măsură ce sunt informați, inspirați și află lucrurile care se întâmplă aici, în Orientul Mijlociu, în Israel și în Ierusalim, să se roage mai eficace. Mulțumesc pentru acest parteneriat. Doamne, considerăm o onoare că putem fi parteneri cu Alfa Omega TV, fac o lucrare minunată în România și în Estul Europei. Binecuvântează-i, protejează-i. Îi binecuvântăm din Ierusalim. Și, Doamne, ne rugăm pentru noi toți, să putem fi credincioși, străjeri pe ziduri, stând alături de Israel într-o vreme ca aceasta. Te rugăm în numele lui Isus.
Corespondență înregistrată la finalul lunii aprilie 2019, pentru Alfa Omega TV.
Articol tipărit în revista Alfa Omega TV Magazin 9.3 - De ce Israel (mai-iunie 2019). Această revistă se distribuie gratuit.
Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională
Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912
Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.