Planul lui Dumnezeu pentru națiuni | Andrew Tucker

Scris în . Publicat în Israel.

Trebuie să înțelegem un aspect foarte important din Biblie. Probabil că mulți nu au fost învățați despre asta. E vorba de planul lui Dumnezeu cu neamurile. În Geneza scrie despre modul cum Dumnezeu a creat neamurile. Când a fost potopul din vremea lui Noe. Dumnezeu i-a salvat pe Noe și pe familia acestuia. Cei trei fii ai lui Noe s-au înmulțit în 70 de neamuri, după cum citim în Geneza 9 și 10. Dumnezeu are un plan pentru acele neamuri. Face parte din planul de mântuire. Acele națiuni au încercat să construiască turnul Babel, dar Dumnezeu a intervenit. Le-a spus că ei încearcă, de fapt, să se facă remarcați pe pământ. Așa că El a împrăștiat neamurile în toată lumea. Le-a dat limbi diferite și le-a trimis în părți diferite ale lumii. Apoi, l-a chemat pe Avraam să meargă din Babilon în Canaan. I-a promis că prin el va crea un popor care va fi o binecuvântare pentru neamuri. I-a spus că toate națiunile vor fi binecuvântate prin el.

Citim în ultima carte a Bibliei, în ultimul capitol din Apocalipsa, despre promisiunea lui Dumnezeu cum că în Împărăția veșnică vor fi copaci de-a lungul râului vieții, iar frunzele copacilor vor fi pentru vindecarea neamurilor. Dacă luăm noțiunea de neamuri și o plasăm în contextul modern, înțelegem că neamurile au o legătură cu evreii și cu Israelul. Poporul evreu nu e ca alte popoare. A fost creat într-un mod miraculos. Isaac, copilul promis lui Avraam, s-a născut printr-o minune. Sara și Avraam l-au primit la vârsta bătrâneții. Dumnezeu a făcut un miracol creând un popor numit poporul evreu, Israel, pentru a binecuvânta neamurile.

Fiind creștini, suntem chemați să fim sare și lumină în națiunea noastră.

Cred cu tărie că Dumnezeu are un scop clar cu neamurile și are de-a face cu modul în care neamurile tratează poporul evreu. Și cu judecata neamurilor care e promisă în Biblie. Dumnezeu spune că va judeca neamurile în funcție de modul în care ele s-au purtat cu poporul evreu. Va fi criteriul în funcție de care vor fi binecuvântați sau nu. De-a lungul istoriei am văzut că neamurile care au binecuvântat

poporul evreu au fost și ele binecuvântate.

În Împărăția de 1 000 de ani, sub domnia lui Hristos, scrie în Zaharia 14, că neamurile se vor sui la Ierusalim să se închine Domnului la Sărbătoarea Corturilor. E un plan uimitor pentru neamuri. În prezent, însă, vedem că neamurile au de ales. Fie aleg să susțină restaurarea poporului evreu în Israel, fie să se opună.

Exact asta se întâmplă la ONU. De aceea cred că aceasta e o etapă foarte importantă în istorie. E derutant și greu de înțeles fiindcă e prea multă politică în jurul Ierusalimului. Avem declarația președintelui Trump. Totul pare a fi un conflict între lumea arabă și SUA. Dar nu este. E vorba de planul lui Dumnezeu pentru Ierusalim și de restaurarea Ierusalimului, acesta fiind locul din care Isus va domni ca Mesia. Cuvântul Domnului va fi auzit din Ierusalim, după cum spune Isaia în Isaia 2.

În 1967 a avut loc Războiul de Șase Zile și, în mod miraculos, deși erau șanse slabe să-l câștige, poporul evreu l-a câștigat și a obținut controlul peste întreg Ierusalimul, chiar și peste Orașul Vechi. Acesta fusese sub conducerea Iordaniei timp de 19 ani, timp în care toate sinagogile au fost distruse.

Orice urmă de iudaism a fost ștearsă din Cisiordania și Ierusalimul Vechi. Israelul a redobândit controlul, a restaurat Ierusalimul Vechi, a restaurat sinagogile

și s-a asigurat că poporul creștin va putea trăi acolo în pace cu musulmanii.

A creat accesul la locurile sfinte. Acum, mai ales lumea arabă, se opune controlului

Israelului asupra Cisiordaniei. E o chestiune spirituală și o concurență religioasă. Lumea islamică nu poate accepta ideea conducerii evreiești pe un teritoriu islamist.

De aceea e foarte important Muntele Templului. A devenit o luptă spirituală între lumea islamică și cea iudeo-creștină.

Noi trebuie să înțelegem de ce e important ca Dumnezeu să înapoieze Ierusalimul poporului evreu. E nerealist să spui că Israelul interzice, într-un fel, accesul creștinilor sau musulmanilor la locurile sfinte.

Sub dominația israeliană, creștinii și musulmanii pot să își practice credința pe deplin. În Israel e democrație. Ideea că Israelul abuzează de Ierusalim, mi se pare născocită. Lumea islamică vrea, de fapt, să împartă Ierusalimul Vechi, ca evreii să nu aibă acces la locurile sfinte. Nici pentru creștini nu va fi ușor.

Materiale asemănătoare găsești aici: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/israel

921 accesări

stiri din israel ultimele reclama

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.