Evreii L-au omorât pe Hristos?

Evreii L-au omorât pe Hristos?

Scris în . Publicat în Israel.

A respins Dumnezeu evreii la fel cum ei L-au respins pe Mesia?

Dumnezeu nu i-a respins pe evrei. Biblia spune clar că El nu i-a respins. Dovada este că Dumnezeu a ținut întotdeauna rămășița dintre evrei a celor care cred în El. Acest lucru se spune în Romani 11:1-2a, 5:

„Întreb dar: A lepădat Dumnezeu pe poporul Său? Nicidecum! Căci și eu sunt israelit, din sămânța lui Avraam, din seminția lui Beniamin. Dumnezeu n-a lepădat pe poporul Său pe care l-a cunoscut mai dinainte... Tot așa, și în vremea de față, este o rămășiță datorită unei alegeri prin har.”

Evreii care nu sunt credincioși, dar care sunt iubiți de dragul patriarhilor (Romani 11:28-29). 

Romani 11:11 ne spune că „prin alunecarea lor, s-a făcut cu putință mântuirea neamurilor”. Romani 11:25, 26 descoperă misterul că „orbirea s-a întâmplat în parte Israelului până a avut loc plinătatea Neamurilor și astfel tot Israelul va fi mântuit” atunci când Eliberatorul (Dumnezeu
Însuși) va lua nedumnezeirea de la Iacov. În mod clar, Dumnezeu nu i-a respins pe evrei. Ei încă mai trebuie să primească revelația despre Isus, deoarece Dumnezeu vrea să aducă și neamurile în acel punct. Misterul este explicat de Pavel romanilor în Romani 11:30-32: „După cum voi odinioară n-ați ascultat de Dumnezeu, și după cum, prin neascultarea lor, ați căpătat îndurare acum, tot așa, și ei acum n-au ascultat, pentru ca, prin îndurarea arătată vouă, să capete și ei îndurare. Fiindcă Dumnezeu a închis pe toți oamenii în neascultare, ca să aibă îndurare pentru toți.”

L-au omorât evreii pe Isus?

Chiar dacă liderii evrei l-au provocat pe Ponțiu Pilat, guvernatorul roman, să Îl răstignească pe Isus, romanii au fost agenții umani care L-au omorât pe Isus. Deși o mulțime evreiască a strigat ca El să fie omorât, declarând: „Sângele Lui să fie asupra noastră și asupra copiilor noștri” (Matei 27:25), a existat un grup care nu îi reprezenta pe evrei, dintre care mulți credeau în Isus.

Cu toate acestea, cu toții am fost cauza morții lui Hristos, deoarece El a venit ca să moară pentru păcatele lumii – pentru soldații romani... Mulțimea a cerut răstignirea lui Hristos, Iuda Iscarioteanul, pontiful Pilat, liderii evrei ai vremii și fiecare dintre noi.

Poporul evreu nu poate să își asume întreaga vină pentru moartea lui Hristos. Este greșit să spunem că ei sunt cei care L-au omorât pe Hristos.

Domnul Isus i-a și iertat pe cei implicați în moartea Sa, după cum reiese din cuvintele lui Hristos de pe cruce înainte de a muri: „Tată, iartă-i că nu știu ce fac.” (Luca 23:34) Dacă Hristos i-a iertat deja pe cei care L-au omorât, cu atât mai mult, credincioșii nu ar trebui să aibă resentimente față de evrei, față de soldații romani și față de ceilalți implicați în răstignire. 

70 de intrebari despre Israel Chan Siew FongExtras din broșura „70 de întrebări despre Israel”, de Chan Siew Fong. O poți cumpăra din librăria noastră: https://alfaomega.tv/librarie/israel/70-de-intrebari-despre-israel-produs

3022 accesări

stiri din israel ultimele reclama

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.