De ce Israel? - Aliyah: Ajutor pentru intoarcerea evreilor acasa

De ce Israel? - Aliyah: Ajutor pentru intoarcerea evreilor acasa

Scris în . Publicat în Israel.

Profeții Israelului vorbesc în Biblie, în multe pasaje, despre revenirea poporului evreu (din diaspora, din cele patru colțuri ale pământului) în Țara Promisă, lăsată de Dumnezeu prin testament veşnic lui Avraam şi urmaşilor Lui.

Ezechiel vorbește despre însuflețirea poporului evreu și întoarcerea lor în Israel (Ezechiel 37:1-14, valea oaselor uscate). Isaia (Isaia 43:5-8) și Ieremia (Ieremia 16:14-16) ne spun că întoarcerea lor va fi „surdă și oarbă” și că întoarcerea lor din ținutul de Nord - Rusia și fostele Republici Sovietice - va fi mai uimitoare decât exodul din Egipt. Cartea Exodul descrie cum a început totul cu întoarcerea poporului evreu din Egipt în Țara Promisă.

 

Legământ veşnic

Există doar un singur pasaj din Biblie care vorbește despre inima și sufletul lui Dumnezeu. Ieremia 33:25-26 spune: „Așa vorbește Domnul: „Dacă n-am făcut legământul Meu cu ziua și cu noaptea, dacă n-am așezat legile cerurilor și ale pământului, atunci voi lepăda și sămânţa lui Iacov și a robului Meu David și nu voi mai lua din sămânţa lui pe cei ce vor stăpâni peste urmașii lui Avraam, lui Isaac și lui Iacov, căci voi aduce înapoi pe prinșii lor de război și voi avea milă de ei!” Ieremia 32:36-41 ne spune: „...așa vorbește Domnul Dumnezeul lui Israel despre cetatea aceasta despre care ziceţi: „Va fi dată în mâinile împăratului Babilonului, biruită prin sabie, prin foamete și prin ciumă.” Iată, îi voi strânge din toate ţările unde i-am izgonit în mânia Mea, în urgia Mea și în marea Mea supărare; îi voi aduce înapoi în locul acesta și-i voi face să locuiască în liniște acolo. Ei vor fi poporul Meu, și Eu voi fi Dumnezeul lor. Le voi da o inimă și o cale, ca să se teamă de Mine totdeauna, spre fericirea lor și a copiilor lor după ei. Voi încheia cu ei un legământ veșnic că nu Mă voi mai întoarce de la ei, ci le voi face bine și le voi pune în inimă frica de Mine, ca să nu se depărteze de Mine. Mă voi bucura să le fac bine, îi voi sădi cu adevărat în ţara aceasta, din toată inima și din tot sufletul Meu.”
Domnul Isus face referire la multe semne care arată spre venirea Lui (Matei 24, Luca 21 și Marcu 13). Multe din aceste semne au avut loc în ultimii 2000 de ani, deși statisticile frecvenței și intensitatea acestor evenimente ale vremurilor din urmă sunt în creștere. Întotdeauna au existat războaie. Tocmai am încheiat un secol cu două războaie mondiale, cu victime mai multe decât în toate celelalte războaie anterioare din secolele trecute! Întotdeauna au existat cutremure, dar intensitatea și numărul cutremurelor de astăzi, în special cutremure ucigașe și tsunami, sunt într-o continuă creștere. Totuși, există două semne pozitive care arată spre venirea apropiată a lui Mesia. Aceste semne nu au mai avut loc înainte, în istorie, dar se întâmplă în vremea noastră.

Semnele

Primul semn este răspândirea Evangheliei în toate națiunile lumii (Matei 24:14). Cu ajutorul mijloacelor moderne de comunicare, acest lucru se împlinește în zilele noastre. Prin sateliți, programe radio, emisiuni de televiziune și internet, zilnic se transmit sute de ore de predicare a Evangheliei, ca o mărturie pentru toate națiunile, în special, în zonele în care misionarii nu pot să ajungă - practic, în toate limbile vorbite în lume. Al doilea semn este semnul smochinului, care reprezintă faptul că Israelul revine la viață (Ioel 1:7, Matei 24:32-33, Luca 21:19-31). Mai întâi va urma restaurarea la nivel național, apoi restaurarea la nivel spiritual. Am văzut acestea întâmplându-se în ultimii 100 de ani. Evreii au început să se întoarcă în Israel la sfârșitul secolului al IX-lea. În 1947, Națiunile Unite au decis că evreii trebuie să aibă propria lor țară, iar în 1948 a fost înfințat statul Israel.
Cine îi aduce pe evrei acasă? Evreii nu vin acasă numai datorită sionismului care a început la sfârșitul secolului al IX-lea (sionism înseamnă tânjirea evreilor de a reveni în Țara Promisă) sau numai datorită deciziilor Națiunilor Unite, ci, în cele din urmă, datorită lui Dumnezeu. Mâna Sa se află în spatele acestor acte umanitare, politice, caritabile și ideologice, așadar, puterea Lui este cea care, într adevăr, îi aduce pe evrei înapoi acasă, în Israel.

Slujitorul Domnului

Isus este Slujitorul Domnului despre care scrie Isaia (Isaia 49:1-6) Toată puterea în cer și pe pământ I-a fost dată Lui (Matei 28:18). Domnul Dumnezeul Israelului este Cel care îi face pe evrei să revină acasă, în Țara Promisă, prin Hristos, chiar dacă Israelul nu realizează acest lucru, încă. Isaia 49:5-6 spune: „Și acum, Domnul vorbește, El, care M-a întocmit din pântecele mamei ca să fiu Robul Lui, ca să aduc înapoi la El pe Iacov și pe Israel, care este încă împrăștiat; căci Eu sunt preţuit înaintea Domnului, și Dumnezeul Meu este tăria Mea. El zice: „Este prea puţin lucru să fii Robul Meu ca să ridici seminţiile lui Iacov și să aduci înapoi rămășiţele lui Israel. De aceea, Te pun să fii Lumina neamurilor, ca să duci mântuirea până la marginile pământului.”
Versetele de la 8 la 13 spun despre acest Slujitor al Domnului, adică Isus: „Așa vorbește mai departe Domnul: „La vremea îndurării, Te voi asculta, și în ziua mântuirii, Te voi ajuta; Te voi păzi și Te voi pune să faci legământ cu poporul, să ridici ţara și să împarţi moștenirile pustiite; să spui prinșilor de război: „Ieșiţi!”, și celor ce sunt în întuneric: „Arătaţi-vă!” ... Iată-i că vin de departe, unii de la miazănoapte și de la apus, iar alţii din ţara Sinim. Bucuraţi-vă, ceruri! Înveselește-te, pământule! Izbucniţi în strigăte de bucurie, munţilor! Căci Domnul mângâie pe poporul Său și are milă de nenorociţii Lui.” Isus, Slujitorul Domnului, îi aduce acasă pe evrei! Neamurile au un rol aici. Isaia 49:22 spune: „De aceea, așa vorbește Domnul Dumnezeu: „Iată, voi face neamurilor semn cu mâna și Mi voi înălţa steagul spre popoare; ele vor aduce înapoi pe fiii tăi în braţele lor și vor duce pe fiicele tale pe umeri.” Să ne punem brațele în jurul evreilor, în jurul familiilor de evrei, și să îi aducem acasă, să-i ajutăm să facă „aliyah”, adică să îi ajutăm să revină în Țara Promisă!
Dumnezeu îi aduce acasă, în Israel. El spune Fiului Său, Slujitorul Domnului: „A sosit vremea să-i aducem acasă și să restaurăm țara.” Isus le spune Neamurilor: „Înțelegeți care e responsabilitatea voastră și aduceți-i acasă.” Dumnezeu flutură un steag în fața noastră, a tuturor! Isus îi aduce pe evrei acasă, în Israel și Ierusalim, pentru că El vrea să Se întâlnească cu ei acolo, în țara lui Israel. Acolo, El li Se va descoperi lor, prin Duhul Său Sfânt (Zaharia 12:10-14, 14:3-6).

(Extras din cartea DE CE ISRAEL? - ediție prescurtată - de Willem Glashouwer - Comandă această carte prin telefon 0256.284.913 sau online la adresa http://alfaomega.tv/librarie/israel-orientul-mijlociu/de-ce-israel-varianta-prescurtata-rev-willem-j-glashouwer-produs)

9137 accesări

stiri din israel ultimele reclama

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.