Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului
Antonio Guterres, secretarul general al ONU: Venim împreună, mai întâi pentru a onora memoria celor care au pierit, să ne asigurăm că nu vor fi uitați vreodată și să le oferim, așa cum scrie în Isaia 56:5, un monument și un nume.
Chris Mitchell: Totuși, în timpul unui vot pe o rezoluție a ONU în scopul combaterii atitudinii de negare a Holocaustului, ambasadorul Israelului la ONU a atras atenția că Holocaustul începe să dispară de pe paginile istoriei.
Gilad Erdan, ambasadorul Israelului la ONU: Prieteni dragi, doar 54% din populația lumii a auzit de Holocaust, dintre care o treime sunt sceptici legat de adevărul celor întâmplate. Unii cred că numărul morților a fost exagerat, în timp ce alții cred că Holocaustul este un mit.
Chris Mitchell: În ciuda acestor lucruri, în Orientul Mijlociu au loc schimbări remarcabile în acest an. Egiptul și EAU au fost primele țări arabe care au comemorat vreodată Holocaustul.
Ellie Cohanim, fost emisar al departamentului de stat: Este ceva nemaipomenit să vezi că relația dintre lumea arabă și Israel a ajuns la acest stadiu în care să se comemoreze Holocaustul.
Chris Mitchell: Cohanim spune că totul se datorează schimbării pe care Acordurile Avraam a adus-o în Orientul Mijlociu.
Ellie Cohanim: Am văzut o cu totul altă față a Orientului Mijlociu, una a acceptării statului evreiesc Israel și a suveranității poporului evreu și cu aceasta o mare schimbare de atitudine față de evrei și față de Israel.
Chris Mitchell: Cohanim și alții spun că e important să comemorăm Holocaustul deoarece se spune că ura îndreptată asupra evreilor nu se va limita niciodată la evrei.
Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 412, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2022.