Un cimitir a fost profanat în Israel
Julie Stahl, reporter CBN: Înregistrările camerei de supraveghere apărute pe rețelele de socializare ne arată doi bărbați evrei care poartă chipa și care intră în cimitir, doboară pietre funerare și distrug morminte.
David Pileggi, Biserica lui Hristos, pastor : Cimitirul e vandalizat de ani de zile, însă cu câteva zile în urmă daunele au fost și mai serioase. Cel puțin 30 de pietre funerare au fost distruse. Multe dintre acele pietre funerare aveau cruci. Așadar, aceasta a fost un act fanatic sau de vandalizare anti-creștină.
Julie Stahl: David Pileggi de la Biserica lui Hristos, care face parte din Biserica Anglicană, administrează cimitirul și vede cum se intensifică faptele săvârșite împotriva creștinilor în ultimii ani din partea unui grup de religioși extremiști.
David Pileggi: Cerem statului să ia măsuri ferme și nu doar să repare cimitirul, ceea ce ar trebui să facă, ci și să înăsprească legile împotriva crimelor religioase motivate de ură.
Julie Stahl: Într-o declarație recentă, Ministerul Afacerilor Externe al Israelului a condamnat actele de vandalism spunând, citez: „Acest act imoral e o insultă față de religie și făptașul trebuie dat în judecată. De la fondarea sa, Israelul a apărat dreptul la închinare și religie pentru toți și va continua această politică.” Cimitirul are mai bine de 150 de ani. Aici au fost îngropate multe generații de femei și bărbați protestanți, care au venit din Europa și din Statele Unite pentru a sluji în rândul oamenilor de pe Tărâmul Sfânt.
David Pileggi: Aici sunt îngropați învățători, medici, pastori, traducători de Biblie. Aici e îngropat Horatio Spafford care a scris: „It is Well with my Soul”. Aici e îngropat episcopul Michael Solomon Alexander, primul episcop din Ierusalim după o lipsă a episcopilor de mai bine de 1 800 de ani. Conrad Schrick, primul arheolog și primul arhitect din Ierusalim.
Julie Stahl: După acest atac, zeci de israelieni, conduși de Tag Meir, au vizitat cimitirul pentru a-și exprima solidaritatea față de creștini și au cerut guvernului să ia măsuri.
Rabin Tamar Elad-Appelbaum, Kehilat Zion în Ierusalim, fondatoare: Am venit azi aici deoarece sunt tristă și mi-e rușine. Mă aflu în acest cimitir istoric și foarte important unde au fost înmormântați oameni care au construit Ierusalimul și oameni care au trăit aici și au iubit Ierusalimul. Mormintele lor au fost profanate. Asta nu trebuie să se întâmple niciodată nicăieri în lume, niciunei religii și bineînțeles nu aici, în Orașul Sfânt al lui Dumnezeu.
Gadi Dahan, ghid turistic din Israel: Atrocitățile au fost comise de câțiva indivizi și nu știm câți îi susțin. Însă ne aflăm aici pentru a spune că dacă nu poți lupta cu întunericul, atunci trebuie să faci mai multă lumină și să întreții lumina.
Yoni Shapiro, Asociația de Turism din Israel, director: Familia mea a ajuns aici în 1809. Văd mormintele din acea perioadă. Familia mea probabil a cunoscut acei oameni. Să vezi profanarea acestor morminte de evrei ortodocși e ceva de neacceptat, la fel de neacceptabil e să vezi profanarea mormintelor evreiești în Europa. Sunt acte de ură, de violență, care nu au ce căuta în Israelul modern. Aceste morminte fac parte din patrimoniul țării.
Julie Stahl: Potrivit lui Pileggi, pe lângă importanța sa istorică, cimitirul este folosit și în prezent și are o semnificație spirituală enormă.
David Pileggi: Viața acestor sfinți ne inspiră. Ne inspiră dragostea, sacrificiul, smerenia lor și dorința lor de a-și petrece viața aici, ajutând și mărturisindu-L pe Isus, Mesia și pentru a-și aminti cu mulțumire de harul lui Dumnezeu. Acum Dumnezeu Se folosește adesea de oameni simpli, de rând pentru a-Și atinge scopurile în această țară.
Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 966, difuzată la Alfa Omega TV în ianuarie 2023.